Освітній центр

Варіанти
Навчальна програма для стартапів
Навчання для власників бізнесу
Навчальний клуб для жіночого бізнесу
Патентна стратегія для фармацевтичних продуктів
Цифрові технології
Патентна підтримка "зеленої" промисловості

Навчальна програма для стартапів

Навчальна програма для стартапів

Стартап — це новий комерційний проект, призначений для пошуку і реалізації масштабованої бізнес-моделі. Кожен стартап починається з ідеї, причому, щоб називатися стартапом, їдея в його основі повинна бути оригінальною та кардинально новою. В процесі розвитку стартапу ця ідея дає новий продукт або послугу. Тому серед багатьох завдань, з якими стикається стартап, ми виокремлюємо два – пошук інвестицій та захист ідей.

Хоча на сьогодні дилема «курка-яйце», тобто що потрібно зробити спочатку – залучити інвестиції для розвитку або захистити інтелектуальну власність, навіть близько не підібралася до вирішення, ми в Інтектиці вважаємо, що інвестори дивляться на інтелектуальну власність стартапу як на ознаку амбіційності, інноваційності та перспективної ініціативності. Інвестори хочуть розуміти, що компанія здатна не допустити конкурентів на свій ринок за рахунок існування патентів, торгових марок та авторського права, або може монетизувати свою інтелектуальну власність за допомогою ліцензування.

Наприклад, аналіз Патентної установи Європейського союзу, проведений в 2019 році, показав, що стартапи, які мають принаймні один зареєстрований об’єкт інтелектуальної власності (будь-то патент, торгова марка або авторське право), мають на 21 % більшу ймовірність переходу на наступний етап зростання та на 10 % більшу ймовірність стати фірмою з високими темпами зростання.

Дійсно, молода компанія часто не може залучити інвесторів без захищеної інтелектуальної власності. Але в той же час їй потрібне фінансування для отримання цього захисту. Інтелектуальна власність для стартапів поділяється на чотири основні категорії – патенти, торгові марки, авторські права та комерційні таємниці. Тому, головна мета стартапу у сфері інтелектуальної власності – ідентифікувати свої стратегічні об’єкти та захистити їх за допомогою відповідного інструменту за найнижчих витрат.

Наша освітня програма для Стартапів призначена допомогти ідентифікувати Ваші стратегічно цінні об’єкти та інструменти їхнього захисту, і крім того навчити:

Як юридично правильно оформити права на інтелектуальну власність між партнерами та співробітниками і не повторити помилок Марка Цукерберга;

Як дослідити ринок інтелектуальної власності для Вашого стартапу, дізнатися чи є у Вас конкуренти і як не порушувати їхні інтелектуальні права;

На якому етапі стартапу краще починати захист інтелектуальної власності;

Які засоби інтелектуальної власності обрати – патенти, торгові марки, авторські права, комерційні таємниці або їхню комбінацію;

Які аспекти стартапу захищають патенти, чим допоможуть торгові марки, коли потрібно реєструвати авторські права та як використовувати комерційні таємниці;

Необхідні кроки перед масштабування стартапу та виходом на нові ринки.

Ми чекаємо на Вас, якщо:

Ви – автор стартап-проекту,

Ви відчуваєте складності у захисті свого авторства;

Бажаєте навчитися використовувати інтелектуальну власність як засіб залучення інвесторів;

Хочете стримувати конкурентів якомога довше.

Стартапи стикаються з проблемами на багатьох фронтах — розробка продукту, створення компанії, наймання й утримання, маркетинг і забезпечення фінансування. Якщо ряд цих питань можна вирішити самостійно, то інтелектуальну власність доцільніше делегувати спеціалістам, особливо якщо Ви будете використовувати її як інструмент для зацікавлення інвесторів.

Ви можете замовити нашу консультацію безкоштовно Замовити послугу